Snapchat

Snapchat ble lansert i november 2011 og ble utviklet av Evan Spiegel og Bobby Murphy. I dag har Snapchat 158 millioner daglige brukere og 301 millioner ukentlige brukere. Hver ”snapper” bruker i snitt 25-30 min daglig aktivt inne på appen, det sendes rundt 2,5 milliarder snaps hver dag.

 

Man åpner Snapchat og skjermen fylles av hva nå enn som er foran deg, den er i kameramodus. Nederst på skjermen er det en stor knapp, du trykker for bilde og holder inne for å filme. Det er ingen ting på knappen som viser til dette, men man lærer det etter første gangen, hvor du blir forklart funksjonene.  Herfra har du fire alternativer, du kan enten trykke på knappene med ikoner nederst i hjørnene og øverst i midten, eller du kan sveipe retningen på skjermen ikonet ligger.

hjem

Bunnen og toppen av appen er lik uansett hvor i appen du er og ser man nøye kan man se at det er en grå strek under ikonet til siden du er på. Men samtidig siden det er så få alternativer til hvor du kan være er det ikke så nøye om man legger merke til det eller ikke. Appen er lett å navigere seg frem i siden det er hovedsakelig 5 sider du kan være på.

filter Hovedfunksjonen i seg selv er lett å forstå, du tar bilde eller filmer og velger hvem du vil sende det til. Snapchat har også ekstra funksjoner som vanlig filter, klokka, geofilter som kommer av og sveipe over bildet, og aktive filter som skjegg som dukker opp når man holder man over et ansikt i kameramodus. Man kan også legge ut snapper som vises for alle kontaktene i 24 timer. Alt dette blir også forklart første gang appen brukes, så det er lett å forstå og bruke.

 

 

chatVanlig chat, videochat, ringe og danne grupper er også mulig i tillegg til hovedbruken. Det mest klønete med hele Snapchat er nok hvor nærme ringeknappen er tastaturet i vanlig chat noe som gjør det ekstremt lett å ringe folk med et uhell, dette ødelegger for opplevelsen hvis man jevnlig opplever dette.  Ting som streaks, venneemojis og trofeer er også noe man kommer over snapchat, disse har så og si ingen funksjon annet enn å gjøre appen mer “gøy” og motivere brukerne tl å bruke appen aktivt daglig.

Leave a comment